Παρασκευή, 15 Δεκέμβριος 2017

Τα νέα της Ικαρίας

Η ύλη της ιστοσελίδας "Τα νέα της Ικαρίας" είναι κυρίως ενημερωτική και περιστρέφεται γύρω από τα νέα και την ανάπτυξη της Ικαρίας, τα σύγχρονα οικονομικά, κοινωνικά, περιβαλλοντικά ζητήματα, τις δράσεις της αυτοδιοίκησης, τις πολιτικές που αφορούν την Επαρχία, τις παραδειγματικές δράσεις, τους πρωτοπόρους. Επίσης παρουσιάζει ιστορικά και στατιστικά στοιχεία της Επαρχίας και μπορεί να περιέχει χρήσιμες πληροφορίες για το Αιγαίο. Αποδέκτες της ιστοσελίδας είναι οι κάτοικοι και οι Φορείς της Ικαρίας, οι απανταχού Ικάριοι και Φουρνιώτες, η Νομαρχία Σάμου, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, υπουργεία και υπηρεσίες που ασχολούνται με την Ικαρία, φίλοι της Ικαρίας. Η ιστοσελίδα "Τα νέα της Ικαρίας" είναι δημιούργημα του Ikaria.gr . Αναδημοσίευση επιτρέπεται με αναφορά στην πηγή και μετά από ειδοποιητήριο μήνυμα προς το info@ikaria.gr και τους εκάστοτε συγγραφείς κειμένων.

Ενημέρωση-NIKARIA MOU

Bookmark and Share

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Το «ΝΙΚΑΡΙΑ ΜΟΥ» σε συλλεκτική έκδοση βιβλίου και DVD
Mετά από την πετυχημένη προβολή του στους κινηματογράφους η ταινία ντοκιμαντέρ του Σπύρου Τέσκου ΝΙΚΑΡΙΑ ΜΟΥ, συνεχίζει την πορεία του με την συλλεκτική έκδοση από τις εκδόσεις CITY SNIPERS, ενός ιδιαίτερα καλαίσθητου βιβλίου που περιέχει και το DVD της ταινίας. 
Στο βιβλίο αναλύουν διάφορες πτυχές της ικαριακής νοοτροπίας και του τρόπου ζωής με κείμενα τους οι Μάκης Καβουριάρης, Χριστόδουλος Ξενάκης, Σπύρος Τέσκος . Τα κείμενα όπως και οι υπότιτλοι της ταινίας παρουσιάζονται σε ελληνικά και αγγλικά.
Περισσότερες λεπτομέρειες και υλικό όπως Φωτογραφίες, Screensavers, Soundtrack κα μπορείτε να πληροφορηθείτε στο επίσημο site της ταινίας, στο www.nikariamou.com.
Το «Νικαριά μου» είναι ένα ντοκιμαντέρ που μέσα από την ζωή και τις ασχολίες κατοίκων του ελληνικού νησιού Ικαρία, προσπαθεί να διερευνήσει τον ιδιαίτερο τρόπο ζωής και σκέψης, και το πώς διαμορφώθηκε αυτός δια μέσου των αιώνων και πώς αυτός ο τρόπος ζωής υφίσταται ακόμα και σήμερα. Προβάλλεται ήδη στους κινηματογράφους. Αφορμή ένα έθιμο που γίνεται ακόμα στα χωριά της Ικαρίας και που οι ντόπιοι το αποκαλούν Μνημόσυνο και που εκεί εκφράζεται όλο το cultural background των κατοίκων.

Spyros Teskos <info@teskos.gr>

 

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Ανάρτηση σχολίου

Δεν θα δημοσιευθεί

Ειδοποίησέ με μέσω e-mail σε απαντήσεις

Κωδικός ασφαλείας: Συλλαβισμός Συλλαβισμός


Mostly Clear

17°C / 63°F

Ο καιρός

Mostly Clear

77%

Details...