Παρασκευή, 15 Δεκέμβριος 2017

Τα νέα της Ικαρίας

Η ύλη της ιστοσελίδας "Τα νέα της Ικαρίας" είναι κυρίως ενημερωτική και περιστρέφεται γύρω από τα νέα και την ανάπτυξη της Ικαρίας, τα σύγχρονα οικονομικά, κοινωνικά, περιβαλλοντικά ζητήματα, τις δράσεις της αυτοδιοίκησης, τις πολιτικές που αφορούν την Επαρχία, τις παραδειγματικές δράσεις, τους πρωτοπόρους. Επίσης παρουσιάζει ιστορικά και στατιστικά στοιχεία της Επαρχίας και μπορεί να περιέχει χρήσιμες πληροφορίες για το Αιγαίο. Αποδέκτες της ιστοσελίδας είναι οι κάτοικοι και οι Φορείς της Ικαρίας, οι απανταχού Ικάριοι και Φουρνιώτες, η Νομαρχία Σάμου, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, υπουργεία και υπηρεσίες που ασχολούνται με την Ικαρία, φίλοι της Ικαρίας. Η ιστοσελίδα "Τα νέα της Ικαρίας" είναι δημιούργημα του Ikaria.gr . Αναδημοσίευση επιτρέπεται με αναφορά στην πηγή και μετά από ειδοποιητήριο μήνυμα προς το info@ikaria.gr και τους εκάστοτε συγγραφείς κειμένων.

Παραβάσεις στην κατασκευή του εργοστασίου της ΔΕΗ

Bookmark and Share

Πηγή: news.ert.gr

Πληθώρα παραβάσεων διαπίστωσαν ερευνητές του Αρχιπελάγους κατά τη διάρκεια διενέργειας αυτοψίας στο εργοτάξιο της ΕΝΕΤ Α.Ε την ανάδοχο εταιρεία για την κατασκευή υβριδικού εργοστασίου της ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ  στο Πέζι καθώς και στην ευρύτερη περιοχή μετά από καταγγελίες κατοίκων. Τοξική ρύπανση από ρίψη ορυκτελαίων, απόρριψη χιλιάδων κυβικών αδρανών υλικών στον αιγιαλό, στη θάλασσα και στις παρυφές του φαραγγιού της Χάλαρης και πλήθος άλλων παραβάσεων της κείμενης νομοθεσίας και των οριζόμενων στη μελέτη Περιβαλλοντικών Όρων για την κατασκευή και λειτουργία του έργου συνθέτουν όπως αναφέρει το Αρχιπέλαγος το σκηνικό των καταστροφών που επικρατεί στην περιοχή.

Το Αρχιπέλαγος ενημέρωσε, για αυτή την κατάσταση στις 12 Ιανουαρίου, και με καινούρια στοιχεία στις 17 Ιανουαρίου, όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες όπως την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, την Εισαγγελία, την Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος, Λιμενικές Υπηρεσίες, το Αστυνομικό Τμήμα του  Αγίου Κηρύκου, τις Διευθύνσεις Υγείας & Περιβάλλοντος Περιφερειακής Ενότητας Σάμου καθώς και το Δήμο Ικαρίας. Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Προεσπέρα, το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Κηρύκου διά του Διοικητή κ. Λούκου κινήθηκε άμεσα και με κατ’ επείγοντα έγγραφα κάλεσε επίσης τις αρμόδιες υπηρεσίες να πραγματοποιήσουν αυτοψία το συντομότερο δυνατόν. Ήδη υπάλληλος αρμόδιος σε θέματα περιβάλλοντος από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου μεταβαίνει στην περιοχή προκειμένου να εξετάσει τα καταγγελλόμενα.

Σχόλια (3)

Ανάρτηση σχολίου

Δεν θα δημοσιευθεί

Ειδοποίησέ με μέσω e-mail σε απαντήσεις

Κωδικός ασφαλείας: Συλλαβισμός Συλλαβισμός


Δεν θέλω να λαμβάνω πλέον ειδοποιήσεις για νέα σχόλια σε αυτό το άρθρο

Mostly Clear

17°C / 63°F

Ο καιρός

Mostly Clear

77%

Details...