Παρασκευή, 15 Δεκέμβριος 2017

Δήμος Αγίου Κηρύκου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Άγιος Κήρυκος 02/07/2007
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Αρ.Πρωτ.: 1592
ΝΟΜΟΣ ΣΑΜΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ
ΙΚΑΡΙΑΣ
Τ.Κ.83300
ΤΗΛ : 22750 22215, 22750 23035
ΦΑΞ :22750 22298, 22750 23035 ΠΡΟΣ: Μ.Μ.Ε


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σας γνωρίζουμε ότι από 01/07/2007 έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο η ιστοσελίδα του Δήμου Αγίου Κηρύκου, στη διεύθυνση www.daki.gr.
Η εν λόγω ιστοσελίδα αποτελεί μια πρώτη προσπάθεια παρουσίας στο διαδίκτυο της Τ.Α της Ικαρίας.
Στην ιστοσελίδα μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για :
Α) Τις υπηρεσίες του Δήμου,
Β) Το Δημοτικό Συμβούλιο,
Γ) Τις παροχές στους πολίτες,
Δ) Δελτία Τύπου,
Ε) Επίσης στην ιστοσελίδα υπάρχει σε ηλεκτρονική μορφή ο τουριστικός οδηγός του Δήμου σε τρεις γλώσσες (Ελληνικά - Αγγλικά - Γερμανικά)
με πληροφορίες τουριστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος.Τέλος στην ίδια ιστοσελίδα υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης με την ιστοσελίδα των
Ιαματικών Πηγών Αγίου Κηρύκου, μια εργασία του τοπικού ΙΕΚ που μας παραχωρήθηκε ευγενώς για περαιτέρω αξιοποίηση.Η ιστοσελίδα του
Δήμου φιλοδοξεί να καλύψει το κενό που υπήρχε στη παρουσία μας στο διαδίκτυο, καθώς και της άμεσης επικοινωνίας με τους χρήστες του
διαδικτύου.
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ

 


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Άγιος Κήρυκος 02/07/2007
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Αρ.Πρωτ.: 1591
ΝΟΜΟΣ ΣΑΜΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ ΠΡΟΣ: Μ.Μ.Ε
Τ.Κ.83300
ΤΗΛ : 22750 22215, 22750 23035
ΦΑΞ :22750 22298, 22750 23035

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 30/06/2007, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Τ.Α της Ικαρίας με τη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στα πλαίσια της παράστασης διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε από τη Τ.Α.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κάτω από τη πίεση της Τ.Α, δεδομένου ότι η έλευση της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου στην Ικαρία για το Ιατροφιλοσοφικό Συνέδριο δεν είχε συνδυαστεί με καμία επαφή με τους τοπικούς φορείς για τα προβλήματα των υγειονομικών υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Παρατέθηκε για μια ακόμα φορά η διαμορφωμένη κατάσταση στις υγειονομικές υπηρεσίες και υποδομές στην Επαρχία μας, η οποία συνοψίζετε ως εξής:
• Το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου Αγίου Κηρύκου αποδυναμώνεται, με τους υπηρετούντες ειδικευμένους ιατρούς σε μονήρεις θέσεις να μην επαρκούν για την ομαλή λειτουργία όλων των κλινικών και την απρόσκοπτη εκπλήρωση της αποστολής του Νοσοκομείου, το οποίο έχει από πολλού μεταβληθεί σε διαμετακομιστικό σταθμό ασθενών.
• Τεράστιες είναι οι ελλείψεις και σε αγροτικούς ιατρούς με αποτέλεσμα να μη μπορούν να καλυφθούν οι εφημερίες.
• Το Κ.Υ Ευδήλου ψυχορραγεί και για πρώτη φορά από της ιδρύσεως του κινδυνεύει με κλείσιμο λόγω ελλείψεως προσωπικού. Το κλείσιμο της μονάδας αυτής θα σημάνει ¨ελεύθερη πτώση¨ των ούτως ή άλλως μίζερων παροχών υγείας για όλη τη κεντρική και Δυτική Ικαρία που περιλαμβάνει τους Δήμους Ευδήλου και Ραχών.
• Τα Π.Ι Μαγγανίτη, Ραχών και Καρκιναγρίου δε μπορούν να καλύψουν επ'ουδενή τις ανάγκες των περιοχών ευθύνης τους, ιδιαίτερα μάλιστα όταν οι υπηρετούντες σε αυτά αγροτικοί ιατροί μεταφέρονται για να καλύψουν τα τεράστια κενά σε εφημερίες του Κ.Υ Ευδήλου.• Η αναβάθμιση του Π.Ι. Ραχών σε πολυδύναμο παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις παλαιοτέρων, αλλά και της δικής σας κυβέρνησης και παρά την απόφαση της 4ης Συνεδρίασης του Π.Ε.Σ.Υ Βορείου Αιγαίου στις 24-03-2003 παραμένει θρυλούμενη.• Τα ασθενή και γερασμένα ασθενοφόρα οχήματα, παραμένουν και ανεπαρκή ως προς τον αριθμό αλλά και κυρίως χωρίς οδηγούς που να επαρκούν και για τις τρεις βάρδιες.• Σύσταση ΕΚΑΒ στο Νομό Σάμου ποτέ δεν έχει γίνει, ούτε αεροδιακομιδές μπορούν να πραγματοποιηθούν τη στιγμή, που και ιατροί συνοδοί δεν υπάρχουν, αλλά και δεν νομιμοποιούνται, επίσης στις δυσπρόσιτες περιοχές των Π.Ι να ζητήσουν αεροδιακομιδή οι αγροτικοί ιατροί. Το ελικοδρόμιο των Ραχών αν και περατωμένο παραμένει φάντασμα αφού δεν έχει ακόμα παραλειφθεί από την ΥΠΑ.Τα παραπάνω έχουν εκτεθεί πάμπολλες φορές υπό τη μορφή εγγράφων, ψηφισμάτων και αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων της Επαρχίας Ικαρίας & Φούρνων καθώς και αποφάσεων και ψηφισμάτων της Επιτροπής Αγώνα για την Υγεία
Επειδή οι υποσχέσεις περισσεύουν - Επειδή η θερινή περίοδος θα οξύνει τα προβλήματα.
Απαιτούμε την άμεση λήψη πολιτικών αποφάσεων για λύση των παραπάνω χρόνιων, ουσιωδών προβλημάτων, τα οποία άμεσα υποβαθμίζουν τη ποιότητα της ζωής των ακριτικών νησιών μας, απειλώντας τα με ερήμωση.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ:
Αξιοπρεπείς, επαρκείς , ασφαλείς, δωρεάν- δημόσιες παροχές Υγείας
για όλους, όλες τις μέρες και όλες τις ώρες του χρόνου.
Δημόσιο Δωρεάν Σύστημα Υγείας με κέντρο του τον άνθρωπο
και όχι το κέρδος με αποκλειστική ευθύνη του κράτους
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

Για το Νοσοκομείο:
- Να λειτουργήσουν πλήρως όλες οι απαραίτητες
για ένα Νοσοκομείο κλινικές, Ιατρεία και εργαστήρια.
- Να υπάρχει το απαραίτητο ειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό
προσωπικό για να λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο, όλο το χρόνο.
- Να είναι όλοι μόνιμοι, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
- Δημιουργία μονάδας αυξημένης φροντίδας.
- Δημιουργία σταθμού αιμοδοσίας.
Για το Κέντρο Υγείας Ευδήλου:
- Να λειτουργήσει, τουλάχιστον με τις ειδικότητες που προβλέπεται
από τον οργανισμό σύστασης του.
- Να καλυφθεί από Νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό.
- Να υπάρχουν τρεις αγροτικοί γιατροί.
- Να λειτουργήσει το ακτινολογικό εργαστήριο.
Για το αγροτικό ιατρείο στις Ράχες:
- Να αναβαθμιστεί σε πολυδύναμο ιατρείο
με τουλάχιστον ένα δεύτερο γιατρό ειδικευμένο,
νοσηλεύτριες, μαία και βοηθητικό προσωπικό.
- Να βελτιωθεί ο εξοπλισμός του.
- Να προσληφθεί επιτέλους οδηγός για το ασθενοφόρο.
Για το αγροτικό ιατρείο στο Καρκινάγρι:
- Να υπάρχει δεύτερος γιατρός, ειδικευμένος.
- Να σταθμεύει και εδώ ασθενοφόρο με οδηγό.
- Να προσληφθεί νοσηλεύτρια.
Για τα ιατρεία των Φούρνων:
- Να προσληφθούν και ειδικευμένοι γιατροί,
ειδικά στα Πολυδύναμα ιατρεία.
- Να λειτουργήσουν τα εργαστήρια.
-Να προσληφθεί οδηγός για το ασθενοφόρο.
-Να υπάρχει μόνιμο νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό.
Για την προνοσοκομειακή φροντίδα:
- Να λειτουργήσει ΕΚΑΒ στο Νομό.
που Να διαθέτει όλα τα απαραίτητα μέσα και προσωπικό.

Δυστυχώς για μια ακόμα φορά το μόνο κέρδος από τη νέα παράσταση διαμαρτυρίας ήταν η αποδοχή της ύπαρξης οξυμένων προβλημάτων και η κατανόηση του Υπουργείου.
Ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στις νομοθετικές ενέργειες του Υπουργείου σχετικά με την αξιοποίηση των επικουρικών, στη νομοθετική ρύθμιση της Ακαδημαϊκής Υιοθεσίας.
Επίσης έκανε αναφορά στη σύσταση Νέου Οργανισμού λειτουργίας του Νοσοκομείου Ικαρίας, καθώς και στην αναγκαιότητα δημιουργίας Πολυδύναμου Ιατρείου στις Ράχες και στελέχωσης του Κ.Υ Ευδήλου.
Για τα ανωτέρω αναφέρθηκε σε ενέργειες που θα γίνουν αλλά δε προσδιόρισε πότε.
Σε ότι αφορά το ΕΚΑΒ παρέπεμψε τη λειτουργία του στην Ικαρία μετά τη συγκρότηση του στη Σάμο, επίσης χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα.
Έκανε αναφορά για χορήγηση πίστωσης 70.000,00€ στο Νοσοκομείο για αντικατάσταση των ασθενοφόρων.
τέλος σε ότι αφορά τη προληπτική ιατρική τόνισε ότι χρειάζεται πρωτοβουλία από τη Τ.Α, χωρίς να διευκρινίσει ούτε τη μορφή συνεργασίας ούτε το τρόπο χρηματοδότησης ούτε το χρονοδιάγραμμα χρηματοδότησης.
Από όλα τα προηγούμενα γίνεται κατανοητό ότι καμία σαφή απάντηση δε πήραμε, σε ότι αφορά το πλαίσιο διεκδικήσεων που εδώ και τέσσερα χρόνια έχουμε θέσεις στις ηγεσίες του Υπουργείου.
Επίσης γίνεται σαφές ότι καμία αναφορά δεν έγινε από τον Κο Υφυπουργό στο Δημόσιο - δωρεάν χαρακτήρα της Υγείας, προφανώς γιατί δε συνάδει με τη πολιτική του Υπουργείου διαχρονικά.
Σε ότι αφορά τη Τ.Α της Ικαρίας, θεωρεί ότι η στάση του Υπουργείου έναντι των οξυμένων προβλημάτων μας είναι ανεπαρκής, και συνεπώς το διεκδικητικό πλαίσιο για την υγεία που θέσαμε αποτελεί μόνιμο στόχο διεκδίκησης το επόμενο διάστημα, ως μόνη ικανοποιητική απάντηση στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας μας.
Για το λόγο αυτό καλούμε τους φορείς και τους κατοίκους της Ικαρίας σε αγωνιστική ετοιμότητα το επόμενο διάστημα.

ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΤΙΜΗ
ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ

ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ ΣΠΥΡΟΣ ΤΕΣΚΟΣ ΕΥΔΗΛΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΟΣ ΡΑΧΩΝ ΦΑΝΟΥΡΗΣ ΚΑΡΟΥΤΣΟΣ


Mostly Clear

17°C / 63°F

Ο καιρός

Mostly Clear

77%

Details...