Πέμπτη, 19 Οκτώβριος 2017

Νέες αυξήσεις από τον Ιούνιο

Κυριακή, 06 Μάιος 2007
Λιγότερα τα πλοία, ακριβότερα τα εισιτήρια το φετινό καλοκαίρι

Αθήνα
Με λιγότερα πλοία και ακριβότερα εισιτήρια έρχεται το φετινό καλοκαίρι στην ακτοπλοϊα. Για ένα ταξίδι μίας τετραμελούς οικογένειας με αυτοκίνητο στις Κυκλάδες το κόστος των εισιτηρίων εκτιμάται ότι φέτος θα είναι διπλάσιο συγκριτικά με το 2004.

Τα Νέα της Παρασκευής υπογραμμίζουν επίσης τις μεγάλες ανισότητες στην ακτοπλοϊκή κάλυψη· η επιλογή είναι ανάμεσα σε δημοφιλείς προορισμούς που εξυπηρετούνται με ακριβά ταχύπλοα και σε λιγότερο δημοφιλείς που καλύπτονται από γερασμένα συμβατικά πλοία.

Κατά πληροφορίες οι ακτοπλόοι παζαρεύουν με το ΥΕΝ νέες αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων που θα ισχύσουν από τα μέσα Ιουνίου και θα καλύψουν όλα τα εισιτήρια (VIP, οικονομικές θέσεις και «αεροπορικά καθίσματα). Αναμένονται αυξήσεις έως και 25%.

Πέραν των τιμών, αλλαγές έρχονται και στα δρομολόγια των πλοίων, καθώς οι ακτοπλοϊκές εταιρείες «ρίχνουν» τα ταχύπλοα με τα τσουχτερά εισιτήρια στα απογεύματα της Παρασκευής και τα πρωϊνά του Σαββάτου, ώρες που επιλέγουν οι περισσότεροι επιβάτες.

Αντίθετα, Τα Νέα αναφέρουν πως τα συμβατικά πλοία που προσφέρουν φθηνότερα εισιτήρια θα ταξιδεύουν στα τουριστικά νησιά από τη Δευτέρα έως και την Πέμπτη.

Την Παρασκευή και το Σάββατο θα στρέφονται στην άγονη γράμμη, στρέφοντας κατ' επέκταση και τους επιβάτες στα ακριβότερα εισιτήρια των ταχύπλοων για τους δημοφιλείς προορισμούς.

 

Πηγή: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=797843

Cloudy

26°C / 79°F

Ο καιρός

Cloudy

88%

Details...