Δευτέρα, 11 Δεκέμβριος 2017

ούλα είναι φάδια της κοιλιάς

Δελτίο τύπουkavo_pappas_logo

Σύλλογος Ικαρίας Κάβο Πάπας

oύλα είναι φάδια της κοιλιάς

η κουζίνα της Ικαριάς και οι συνταγές της ζωής μας!

Στο πλαίσιο των φετινών Λαγκαδίων ο Σύλλογος «Κάβο Πάπας» κυκλοφορεί το βιβλίο: ούλα είναι φάδια της κοιλιάς, η κουζίνα της Ικαριάς και οι συνταγές της ζωής μας! Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια μοναδική προσπάθεια διάσωσης και προβολής της κουζίνας του τόπου μας και φιλοδοξεί να βρεθεί στη βιβλιοθήκη, αλλά και στο τσουκάλι, κάθε καριώτη ή φίλου του νησιού μας.


Τι μαγειρεύουν … οι Καριώτες;

Ύστερα από μια εκτενή έρευνα που έγινε στα μέρη του Πάπα και με την πολύτιμη συνεισφορά των ντόπιων, συγκεντρώθηκαν πάνω από 100 συνταγές του χτες και του σήμερα, όπου μαζί με γνήσιες μαρτυρίες (ενδιαφέροντα λαογραφικά και ιστορικά στοιχεία) για την καριώτικη κουζίνα, αποτελούν ένα συλλεκτικό και χρήσιμο εγχειρίδιο για κάθε έναν που αγαπά ή θέλει να γνωρίσει «τι μαγειρεύουν οι Καριώτες». Το βιβλίο προλογίζουν, ο Ηλίας Μαμαλάκης (Δημοσιογράφος γεύσης), η Αργεντούλα Πάσχαρη (Καθηγήτρια - Λαογράφος), ο Σήφης Στενός (Φιλόλογος - Νομικός), Ο Λουίζος Πούλος (Ιατρός – Φαρμακοποιός, Επίκ Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πα/μίου Αθηνών), ο Βασίλης Θεοδώρου (Αρχιτέκτονας), η Χριστίνα Βατούγιου (Φιλόλογος) και ο Κωνσταντίνος Βατούγιος (Θεατρολόγος). Οι φωτογραφίες ανήκουν στον Χρήστο Μαλαχία, την Αργεντούλα Πάσχαρη, τον Μενέλαο Μανώλη, και το φωτογραφικό αρχείο του Συλλόγου «Κάβο Πάπας».

 

Πόσο γλυκιά είναι η ιστορία του τόπου μας, όπως ξεδιπλώνεται μέσα από τις συνταγές των γιαγιάδων μας! Και από την άλλη, πόσο πικρές είναι οι αναμνήσεις από εκείνα τα στερημένα χρόνια, όπως αποκαλύπτουν κάτι πιάτα, τόσο μα τόσο φτωχικά!

 

Ούλα είναι φάδια της κοιλιάς και το ψωμί στημόνι,

το βλογημένο το κρασί είναι που τα στελιώνει

 

Το βιβλίο θα το βρείτε στα φετινά Λαγκάδια (10 Αυγούστου στη Λαγκάδα Ικαρίας), στα χωριά του Πάπα και σε επιλεγμένα σημεία στην Ικαρία και την Αθήνα.

 

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Κωνσταντίνος Βατούγιος (6972724052)

Σύλλογος Ικαρίας, Κάβο Πάπας, χωριών δημοτικού διαμερίσματος Καρκιναγρίου, Μαιζώνος 66, Τ.Κ. 10438, Αθήνα, τηλ 210 5221129,

e-mail: ">kavopapas@yahoo.gr, http://clubs.pathfinder.gr/kavopapas

 

 

 

afisa vivliou
lagkadia07

 

Cloudy

25°C / 77°F

Ο καιρός

Cloudy

83%

Details...