Δευτέρα, 11 Δεκέμβριος 2017

Πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα έπληξαν το Αιγαίο, ισχυρές καταιγίδες και την Τρίτη

Η ΕΜΥ προειδοποιεί ότι έντονα καιρικά φαινόμενα ίσως εκδηλωθούν και σήμερα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, με την ένταση των ανέμων να φτάνει τα 8 μποφόρ.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Ικαρία. Σύμφωνα με τον έπαρχο του νησιού Ν.Ρουζίνο, η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε κατολισθήσεις και καθιζήσεις στους δρόμους, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η κίνηση σε ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου.

Το μεσημέρι της Τρίτης έγινε γνωστό ότι ένα άτομο εντοπίστηκε νεκρό στο νησί.

Εξαιτίας της κακοκαιρίας, υποχώρησε το οδόστρωμα σε ένα γεφύρι με αποτέλεσμα να κινδυνέψει το πλήρωμα ενός πυροσβεστικού οχήματος (δύο πυροσβέστες) και μία 40χρονη γυναίκα που επέβαινε σε αυτό, καθώς μόλις είχε απεγκλωβιστεί από το αυτοκίνητό της. Το όχημα κρεμάστηκε, αλλά ευτυχώς οι επιβαίνοντες κατάφεραν να σωθούν. Η γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά στη μέση και ο ένας πυροσβέστης ελαφρά στο πόδι.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 40 κλήσεις για άντληση υδάτων στην περιοχή των Ραχών και 9 κλήσεις από την περιοχή του Αγ.Κήρυκου, ενώ χρειάστηκε να επέμβει σε πέντε περιστατικά απεγκλωβισμών από ΙΧ. Σήμερα, Τρίτη, τα σχολεία του νησιού υπολειτουργούν.

Cloudy

25°C / 77°F

Ο καιρός

Cloudy

78%

Details...